Д-р Атанас Мангъров подчерта, че вирусът не е опасен за млади,

...
Д-р Атанас Мангъров подчерта, че вирусът не е опасен за млади,
Коментари Харесай

Мангъров: Личните лекари излязоха от играта заради страх и болниците преляха

Д-р Атанас Мангъров подчерта, че вирусът не е рисков за млади, здрави и мощни хора, както и за децата

Директорът на детското поделение в Инфекциозна болница – София доцент д-р Атанас Мангъров смята, че здравната система в Бургас е рухнала заради джипитата. Според него личните лекари „ излязли от играта поради боязън “ и целият напън се стоварил върху болниците.

„ За страдание главният дирек на опазването на здравето у нас – доболничната помощ, рухна. Личните лекари от боязън излязоха от играта и болниците преляха. Когато в този момент някой има признаци, никой не желае да го преглежда. Казват му – иди си направи тест. Положителният си остава сам-самичък у дома и единственият метод да се лекува е да влезе в болница, тъй като с джипито си контактува единствено по телефона “, разяснява доц. Мангъров.

Той акцентира, че вирусът не е рисков за млади, здрави и мощни хора, както и за децата, само че пък за пръв път призна, че е сериозна опасност за хората в преклонна възраст. Преди време доц. Мангъров ги определяше за „ сухи съчки “, само че през днешния ден към този момент е на друго мнение.

„ Тази група би трябвало да се пази, само че не да се затваря, а да им се изяснява, да се приказва. Пълната изолираност за тях ще е пагубна, тъй като имат потребност от другарство. За възрастни с хронични здравословни проблеми, които обаче са следени, вирусът не е рисков “, разяснява инфекционистът.

Той уточни, че сега в света се ползват 2 метода за битка против пандемията. Първият е с уединяване на болните по домовете, а здравите вървят на работа и на учебно заведение. Вторият е китайският – със затваряне на градове и области.

„ Тогава стопанската система отива на кино. В момента, в който ограниченията се разхлабят, цялата история се повтаря “, заяви Мангъров. Според най-адекватни били ограниченията в Швеция и Беларус. В първата страна с 10-11 милиона население са умряли към 5000 души на междинна възраст над 85 година Сега в Швеция се следил най-нисък брой инфектирани и умряли. Според Мангъров масовото тестване у нас в този момент нямало смисъл. Трябвало да се направи още през март, при започване на пандемията.

„ Сега колкото повече проби се вършат, толкоз повече инфектирани ще има “, добави той.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР